Veelgestelde vragen

Wat is permanente make-up?

Het aanbrengen van pigmenten in de huid wordt permanente make-up genoemd. De meest gebruikte afkorting hiervoor is PMU. E-Cosmetics by Esther is gespecialiseerd in het aanbrengen van PMU bij de wenkbrauwen, eyeliner en lippen (de liplijn).

Er zijn veel verschillende technieken en effecten mogelijk. Zo kunnen wij scherpe lijnen bij u creëren of juist weer een lijn waarmee u kunt uitschaduwen. In het geval van wenkbrauwen kunnen wij zeer natuurgetrouw haartjes bij u tekenen. PMU wordt niet aangebracht bij personen jonger dan 16 jaar.

Waar moet ik rekening mee houden voordat ik naar de PMU behandeling kom?

Twee dingen zijn hierin belangrijk: vanaf 24 uur voor de behandeling geen alcohol nuttigen én geen aspirine of ibuprofen slikken. In beide gevallen wordt het bloed namelijk dunner, waardoor u sneller gaat bloeden en de opname van pigment moeilijker wordt.

Ook is het heel belangrijk dat u uw wenkbrauwen niet vooraf scheert. Hoe meer haartjes u namelijk heeft, hoe beter het resultaat wordt!

Is aanbrengen van PMU pijnlijk?

Het aanbrengen van permanente make-up is niet geheel pijnloos. De make-up wordt namelijk middels kleine prikjes aangebracht. De meeste mensen ervaren de behandeling gelukkig niet als pijnlijk en anders kunt u altijd nog kiezen voor een lichte verdoving.

Ook is het heel belangrijk dat u uw wenkbrauwen niet vooraf scheert. Hoe meer haartjes u namelijk heeft, hoe beter wordt het resultaat.

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Dit is per persoon verschillend. Door de (natuurlijke) celvernieuwing, het afweersysteem en bovendien de invloed van UV-straling (de zon) vervaagt PMU bij de ene persoon sneller dan bij de andere persoon. In het algemeen kunt u uitgaan van 2 tot maximaal 6 jaar. De meeste mensen komen na 1 of 2 jaar bij ons terug voor een touch-up. Wij werken de PMU dan weer helemaal bij.

Hoe wordt permanente make-up aangebracht?

In principe lijkt het aanbrengen van PMU op tatoeëren. De permanente make-up wordt namelijk ook aangebracht door middel van een naadje. Voor de rest zijn er eigenlijk geen overeenkomsten. De apparatuur, samenstelling van de pigmenten en de techniek is geheel anders.

Hoe ziet de nabehandeling eruit?

E-Cosmetics by Esther adviseert na de behandeling een herstellende gel te kopen. Deze is in de salon verkrijgbaar. Die moet u de eerste zeven dagen na de behandeling, driemaal daags op de permanente make-up aanbrengen. Zo blijven de korstjes –die u er niet zelf mag af halen– soepel. Ook mag u de eerste zeven dagen na de behandeling niet in de zon.